Informatie en rooster

Dansen… Dat kan iedereen.

Bijna iedereen heeft vroeger wel op dansles gezeten. Wil je je geheugen weer eens opfrissen en een gezellige avond met je partner of gewoon een vriend of vriendin? Dan is deze les geschikt voor jou. Ook wanneer je nooit de stap heb gezet om naar de dansschool te komen, is dit je kans!

Wat moet ik aan?

Kleding die bij jou past is de kleding die je aan moet doen naar stijldansen, het is maar net waarin jij je lekker voelt! Of het nu gaat om een spijkerbroek of driedelig kostuum.

Voor schoenen geldt ook, dat je zelf het best kunt bepalen, op welke schoenen je het lekkerst danst.

Sportschoenen zijn niet toegestaan. Kom daarom dansen op een schoen met een gladde zool. Wanneer de zolen van je schoenen te stroef zijn, kan dit knie blessures veroorzaken. Let er ook op dat veel damesschoenen tegenwoordig een plastic zool hebben, deze kunnen daartegenover weer erg glad zijn.

Wat ga ik leren?
In het eerste jaar worden de beginselen van onder andere de volgende dansen geleerd: Quickstep, Engelse wals, Tango, Rumba, Chacha en Jive.

In het tweede en de volgende jaren worden deze dansen verder uitgebreid en worden onder andere de Samba, Paso Doble, Slow Foxtrot en Weense Wals daaraan toegevoegd.

Het nieuwe dansseizoen start op 13 september.

En hoe zit dat met Corona?
Wij hanteren het protocol dans welke is gemaakt voor dansschoolhouders en is goedgekeurd door de overheid.
Daarnaast houden wij de actuele maatregelen goed in de gaten en zullen leerlingen hier regelmatig over updaten.
Wat zijn de belangrijke maatregelen m.b.t. het stijldansen?
– Dans is vrijgesteld van de 1,5-meter maatregel.
– Dansen met een vaste danspartner is toegestaan.
– Wij letten erop dat het aantal dansparen in de zaal beperkt blijft, zodat we tijdens het dansen voldoende afstand kunnen houden.
– Tijdens en tussen de lessen door zorgen wij voor goede ventilatie en hygiëne in de zaal.

Wanneer zijn de lessen 2021-2022?

Paren Beginners (1e jaars)
Donderdag 21.15-22.30 u.

Beginners 2e jaars (Dansers die in 2019 en 2020 zijn begonnen) 
Vrijdag 21.15-22.30 u.

Paren Medium (3e/4e jaars )
Vrijdag 20.00-21.15 u.

Paren Medium/Gevorderd (4e jaars en hoger)
Donderdag 20:00-21:15 u.

 

 

Bekijk je les terug

Als geheugensteuntje hebben wij alle geleerde danspassen vastgelegd op film. Wanneer je thuis aan het oefenen bent en je komt er even niet uit is dit super handig om terug te kijken. Ook als je een figuurtje van een paar jaar geleden niet meer helemaal weet, kun je hem op deze manier weer even opfrissen. Deze filmpjes zijn alleen voor onze leerlingen, daarom ontvang je het wachtwoord tijdens een van je lessen. Je vind deze filmpjes in het volgende menu: