Quarantaine Lessen

We gaan weer dansen!

Het grote nieuws over buitensporten vult al dagen het journaal. Na lang wachten op goedkeuring en protocollen vanuit de gemeente hebben wij groen licht gekregen!

vanaf maandag 25 mei gaan wij samen met jullie buiten dansen! Dit vinden wij natuurlijk mega leuk, maar we willen jullie wel vragen deze mail heel goed te lezen. We moeten namelijk aan heel veel regeltjes voldoen, om te voor komen dat we boetes krijgen. Alleen samen kunnen wij dit voor elkaar krijgen!

Hervatting groepslessen
Zaterdag 9 mei hebben wij proefgedraaid met buiten danslessen geven, dit is bij ons echt heel goed bevallen. En als we alle positieve reacties na deze dag zo bekijken, denken wij bij jullie ook! Daarom zullen wij vanaf 18 mei zo veel mogelijk het groepslesrooster streetdance hervatten. Dat betekent dat de lessen weer op de normale dag en ongeveer op de normale tijd zullen plaatsvinden. Het gaat dus echt alleen om de streetdance groepslessen. Hieronder vinden jullie het rooster met de juiste tijden. Deze tijden kunnen iets afwijken i.v.m. de protocollen waar wij ons aan moeten houden. Groot nieuws! Vanaf nu mogen de verschillende leeftijdsgroepen weer met elkaar dansen. Hierbij moeten we wel streng in de gaten houden dat er 1,5 meter afstand wordt gehanteerd met iedereen die ouder dan 12 jaar is.

Regels en afspraken

Natuurlijk moeten wij ook aan de algemene corona afspraken voldoen, zoals de 1,5 meter afstand. Het totaaloverzicht van alle regels voor de sporters en de ouders vermeld ik helemaal aan het einde van deze mail. Nu vermeld ik alleen de nieuwe belangrijke afspraken die wij nog niet kennen:

Ik wil jullie vragen je allemaal aan deze regels te houden om zo boetes voor zowel de sporters als wij als dansschool te voorkomen. Alleen samen kunnen wij dit voor elkaar krijgen!

 Regels dansers:

 • Meld je tijdig aan voor de dansles, zodat wij weten hoeveel dansers er komen en wij maatregelen kunnen treffen passend bij de opkomst. Dit kan via het aanmeldformulier op onze website.
 • Kom zo veel mogelijk alléén naar de locatie toe. Mag je nog niet alleen? Laat je dan brengen door maximaal 1 ouder/verzorger. Deze mag mee tot de parkeerplaats en moet daarna direct vertrekken. Fiets dus ook zo min mogelijk samen met vrienden/vriendinnen.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de les naar de locatie en wacht op aanvang op de daarvoor aangewezen plek; Meld je bij aankomst aan de inschrijftafel. Daar worde verteld waar je naar toe moet.
 • Alle accommodaties zijn gesloten. Je kunt dus niet naar de wc en er is geen kleedkamer. Zorg dat je thuis al omgekleed bent en naar de wc bent geweest. Breng je eigen drinkfles mee. Zorg voor je eigen spullen en leen niets van een ander.
 • Ga na de les direct naar huis. Je mag niet blijven hangen.
 • Dansers tot en met 18 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand meer te bewaren. Ook wij als dansleraar moeten tot alle kinderen 1,5 meter afstand bewaren.

 Regels Ouders:

 • Informeer uw kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en zorg dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen;
 • Breng je kind(eren) alleen naar de locatie wanneer er een lessen voor jouw kind(eren) gepland staat;
 • Reis alleen met jouw kind(eren) of kom met personen uit jouw huishouden;
 • Breng je kind(eren) zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar de sportlocatie;
 • Als ouder/verzorger/begeleider heb je geen toegang tot de locatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de lessen van jouw kind(eren); Je mag dus niet kijken bij de les.
  Je kunt mee rijden tot op de parkeerplaats. Vanaf hier staan er vrijwilligers om de kinderen de weg te wijzen. Volg de pijlen die de rijrichting aan geven.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de sportactiviteit op de sportlocatie;
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers, begeleiders en bestuursleden;
 • Direct na de les halen de ouder/verzorger de kinderen op van de locatie/afgesproken plek. Zorg ervoor dat dit moment zo kort mogelijk is. Houd altijd 1,5 meter afstand! Je kunt met de fiets of auto wachten op een van de parkeerplekken op het achterste parkeerplein. Volg de instructies van de vrijwilligers.
 • Bijgevoegd is een plattegrond voor de aan- en afrij routes.

 

Algemene regels:

 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 C°);
 • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers, buurtsportcoaches en bestuursleden;
 • Zorg dat je handen gewassen zijn voor je naar de les komt en zodra je thuis bent. Bij de inschrijftafel staat desinfectie middel, deze mag je ook gebruiken.
 • Hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes;

 

Locatie en lesrooster

De lessen zullen gegeven worden op het plein voor Laco Schouwen- Duiveland. Wij zetten hier een gebied af waar wij gaan dansen. Zoals beschreven staat in de regels mogen ouders de kinderen alleen afzetten en bij voorkeur de kinderen zo veel mogelijk zelfstandig naar de les laten komen. Kom je jouw kind ophalen? Dan kun je plaatsnemen in een van de parkeervakken op het achterste parkeerplein, ook met de fiets! Zo kunnen we allemaal 1,5 meter afstand bewaren en houden we een vlotte doorstroom. Zie plattegrond hieronder.

! Kom niet eerder dan 10 min voor aanvang van je les.
! Wacht bij de statafel tot wij zeggen dat je de dansvloer op mag.
! Houd hierbij rekening met elkaar, voldoende afstand en andere voorbijgangers.
! Aan het einde van de les loop je weg via de pionnen.

Lesrooster

Aanmelden voor deze lessen is niet nodig. Wij gaan uit van de bestaande ledenadministratie. Let op!  Zit je nog niet bij ons op les maar wil je wel mee dansen? Dan kun kun je het inschrijfformulier onderaan deze pagina gebruiken.

Maandag
15.30-16.30        Streetdance kids 4-7 jaar (open voor proeflessen)
16.35-17.35        Demoteam The M.I.D. (gesloten training)
17.40-18.40        Hiphop 12+ Advanced (open voor proeflessen) LET OP! DEZE LES IS VERWISSELD
18.45-19.45        Demoteam M.I.-Fusion (gesloten training) LET OP! DEZE LES IS VERWISSELD

Dinsdag
15.45-16.45        Demoteam M.I.-Giants (gesloten training)
16.50-17.50        Streetdance 8-10 jaar (open voor proeflessen)

Donderdag
15.00-15.30        Peuterdansen Beweegkriebels (proefles buiten 4 juni)
15.45-16.45        Demoteam Little Savages (gesloten training)
16.50-17.50        Hiphop 7-9 jaar (open voor proeflessen)
18.00-19.00        Hiphop 12+ Intermediate (open voor proeflessen)
19.30-20.30        Streetdance FIT 19+ (start bij voldoende animo)

Vrijdag
15.45-16.45        Hiphop 7-9 jaar (open voor proeflessen)
16.50-17.50        Hiphop 10-13 jaar Beginner/Intermediate (open voor proeflessen)
18.00-19.00        Demoteam M.I.-Fusion (gesloten training)

En 19+?
Voor iedereen die 19+ is, dus ook alle papa’s en mama’s, buren en familieleden, gaan wij binnenkort proberen te starten met een Streetdance FIT. Een uurtje sporten met als uitgangspunt streetdance. Je hoeft niet te kunnen dansen, je leert geen ingewikkelde choreografieën. Gewoon een uur lang springen, knallen en de quarantaine kilo’s eraf dansen nu de sportscholen gesloten zijn. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

En hoe zit het met alle andere lessen?
De stijldansenlessen en countrydanslessen starten pas vanaf het nieuwe schooljaar en wanneer het binnensporten is toegestaan.

Stijldansen heeft daarnaast nog te maken met contactsport, waardoor dit momenteel nog niet mogelijk is.

Quarantaine lessen
Ik doe mee tijdens de les op (meerdere antwoorden mogelijk): *
Je mag alleen mee doen tijdens de les die voor jou is ingeroosterd. Bij slecht weer gaat de dansles niet door.
Protocollen *