Start Up Dance Competition is de hiphop/streetdance wedstrijd in NL voor startende solo, duo en team wedstrijddansers.
Georganiseerd in Zuid-West Nederland.

Hieronder vind je alle praktische informatie. Heb je nog andere vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Hoe ziet een wedstrijd eruit?

Tijdens de wedstrijd laten verschillende dansgroepen om beurten de mix zien die zij in hun les hebben geleerd. Wij hebben voor jullie ook een eigen mix gemaakt met alle dansjes die wij in de lessen hebben geleerd.

Alle dansgroepen zijn ingedeeld per leeftijd. We hebben ‘s morgens de basisschool en ‘s middags de oudere jongens en meisjes. Daarnaast zijn de groepen ingedeeld in Starters (dansers met weinig tot geen wedstrijd ervaring) en Uppers (dansers met wat meer ervaring). Deze indeling wordt bepaald aan de hand van een ingestuurd filmpje die woord beoordeeld door de wedstrijd commissie.

Tijdens de eerste ronde verdeelt een professionele jury alle dansgroepen in poules, zodat gelijkwaardige teams bij elkaar komen voor de tweede ronde. Het aantal poules is afhankelijk van het aantal deelnemende teams. Tijdens de tweede ronde, dans je nog een keer dezelfde mix en kiest de jury bij iedere poule een winnaar!

 

Solo/Duo

Solo en duo dansers krijgen muziek van de DJ. Deze duurt 1 minuut en is voor iedere danser hetzelfde. De choreografie voor dit onderdeel bedenk je helemaal zelf. Natuurlijk willen wij je even helpen als je jouw dans klaar hebt. Ook voor dit onderdeel dansen de dansers minimaal 2 rondes.

 

Kosten:

De dansers betalen €10,- entree. Bij deelname aan solo of duo komt hier €2,50 bij. Bij een deelname aan team, solo en duo blijft het entreebedrag €12,50,-. Toeschouwers betalen €7,50. Dit bedrag moet voor zowel de toeschouwers als de dansers CONTANT aan de deur betaald worden. Het meebrengen van eigen drank is niet toegestaan, hiervoor kan een team worden gediskwalificeerd! Op elke locatie is een horecagedeelte aanwezig waar drinken gehaald kan worden.

 

Kleding:

De kleding is vooraf met de teams afgesproken/gekocht.

 

Wanneer?

Alle wedstrijden zijn altijd op zondag. Hieronder zie je de data. De wedstrijd duurt de hele dag, maar wordt opgedeeld in twee delen: Kids en Youth. De precieze tijden worden telkens een week van tevoren bekend gemaakt. De zaal gaat om 9.00 uur open en het einde voor de kids is rond 13.00 uur en voor de youth ongeveer om 17.00 uur.

 

Streetdancewedstrijden:

3-3-2024 Zierikzee
14-4-2024 Tilburg
26-5-2024 Zevenbergen
9-6-2024 Roosendaal (FINALE)