Dansen… Dat kan iedereen.

Bijna iedereen heeft vroeger wel op dansles gezeten. Wil je je geheugen weer eens opfrissen en een gezellige avond met je partner of gewoon een vriend of vriendin? Dan is deze les geschikt voor jou. Ook wanneer je nooit de stap heb gezet om naar de dansschool te komen, is dit je kans!

Wat moet ik aan?

Kleding die bij jou past is de kleding die je aan moet doen naar stijldansen, het is maar net waarin jij je lekker voelt! Of het nu gaat om een spijkerbroek of driedelig kostuum.

Voor schoenen geldt ook, dat je zelf het best kunt bepalen, op welke schoenen je het lekkerst danst.

Sportschoenen zijn niet toegestaan. Kom daarom dansen op een schoen met een gladde zool. Wanneer de zolen van je schoenen te stroef zijn, kan dit knie blessures veroorzaken. Let er ook op dat veel damesschoenen tegenwoordig een plastic zool hebben, deze kunnen daartegenover weer erg glad zijn.

Wat ga ik leren?

In het eerste jaar worden de beginselen van onder andere de volgende dansen geleerd: Quickstep, Engelse wals, Tango, Rumba, Chacha en Jive.

In het tweede en de volgende jaren worden deze dansen verder uitgebreid en worden onder andere de Samba, Paso Doble, Slow Foxtrot en Weense Wals daaraan toegevoegd.

Kun je aanmelden zonder partner?

Dat kan, maar pas als we een danspartner voor je hebben gevonden kun je ook echt starten met de lessen. Wij kiezen ervoor om met vaste partners te dansen omdat veel van de paren die zich bij ons inschrijven komen dansen voor een leuke tijd samen. Dan wil je liever niet tijdens de les met verschillende partners dansen.

Tip: Heb je er al aan gedacht om binnen je vrienden groep rond te vragen? Dansen is ook een super leuke activiteit voor 2 vriendinnen of vrienden.

 

Wanneer zijn de lessen 2023-2024?

Nieuwe beginnerscursus start vanaf oktober 2023

Beginners 1e jaars Nieuwe cursus start in oktober!
Vrijdag 21:15 – 22:30 u.

Paren 3e jaars
Vrijdag 20:00 – 21:15 u.

Donderdag 21:15 – 22:30 u.

Paren Gevorderd (4e jaars en hoger)
Donderdag 20:00-21:15 u.