Moderne dans

Moderne dans is een technische vorm van dansen waarin sterk vanuit het gevoel wordt gedanst. Het is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw en kreeg de naam ‘modern’ om onderscheid te maken met de klassieke dans, het ballet.

Bij moderne dans zie je dat dansers niet willen ‘zweven’, zoals ballerina’s dat lijken te doen. Moderne dansers staan juist met beide voeten op de grond en maken gebruik van vloerwerk en alledaagse bewegingen. Ook zie je dat dansers sterk vanuit hun gevoel dansen en dat de dans vaak een verhalende vorm heeft.

Wat doen we in de lessen?

De moderne lessen zijn bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar oud van beginners tot meer ervaren dansers. In de lessen gaan we natuurlijk choreografieën leren maar ook focussen we op technieken aanleren, verplaatsingen over de vloer en nog veel meer! Hoe rol je over de grond, hoe maak je een draai, hoe maak je je bewegingen sierlijker en groter? We leren choreografieën aan waar je je gevoel in kwijt kunt en waar jij je eigen verhaal aan vast kunt maken.

Wat doe ik aan?

Trek iets aan waar je je goed in voelt en waar je lekker in kunt bewegen! Denk aan een sportlegging of lossere trainingsbroek en een strak hemdje of een wijder shirt! Verder dansen we altijd op sokken, dus je hoeft geen speciale schoenen mee te nemen.

Wanneer zijn de lessen?

Lessen starten weer vanaf 11 september 2023

 

Youth 12+

All levels
Vrijdag 18.00 -19.00 uur.

Kids 9+

All levels
Zaterdag 16.00 -17.00 uur. (start bij voldoende aanmeldingen!)

Proefles aavragen:

Proefles aanvragen
Vul het e-mailadres in waar de factuur naartoe moet
Kijk van te voren op het lesrooster.
Hoe heb je ons gevonden?