Vind jij dansen het leukste wat er is? Ben jij een fanatieke danser? Wil jij graag deel uitmaken van een team? Wil jij alles geven op wedstrijden en niets liever dan optreden? Dan zoeken wij jou!

Move-it dance heeft verschillende demoteams ingedeeld op leeftijd. Je hebt ze misschien weleens zien dansen tijden de eindvoorstelling of je bent weleens bij een van onze demonstraties of wedstrijden geweest. Dit klinkt allemaal leuk, maar wat houdt het demoteam precies in en wat verwachten wij van jou?

 

Wat is het demoteam?


Een demoteam is een selectie van onze streetdance/hiphop dansers die graag iets meer doen dan alleen een dansles volgen. Je danst dan niet 1x maar minimaal 2x in de week. Naast de gewone les, die je nu ook al volgt, train je samen met jouw team een extra uur in de week.

Als demoteam danser kies je ervoor om mee te doen aan wedstrijden en optredens. Zo weten wij altijd van tevoren wie er mee doen en kunnen wij ons als team voorbereiden met een speciaal voor jullie gemaakte choreografie, die alleen jullie team danst. We werken samen aan danstechnieken, positiewisselingen en presenstatie skills.

Gemiddeld doen wij mee aan 5 á 6 wedstrijden op een jaar. Deze wedstrijden zijn altijd op zondag. Je kunt van 1 wedstrijd in de maand uitgaan. De basisschool leeftijd danst in de ochtend. De jeugd danst in de middag. De exacte data worden in september bekend gemaakt. Voor deze wedstrijden schaffen wij met het hele team een super vette outfit aan! Deze kleding mag je houden, zodra we dit als team niet meer gebruiken. De kleding wordt bepaald door de trainers.

Vaak worden wij als dansschool gevraagd om demonstraties te verzorgen tijdens bijvoorbeeld feesten bij bedrijven, op scholen of ergens in de stad. Wij zorgen dat jullie deze data op tijd van ons te horen krijgen, zodat jullie erbij kunnen zijn.

Natuurlijk staat plezier voorop, maar we zijn ook fanatiek. Tijdens de training is er iets minder tijd voor spelletjes dan dat je soms gewend bent. Soms moet je een stukje wel 100x dansen voordat wij het goed vinden. Alleen dan, kunnen we met zijn allen net zo’n vet team worden als je op tv ziet! Natuurlijk is er aandacht voor gezelligheid! Zo vieren we ieder jaar samen Sinterklaas met surprises en gedichten, of halen we na de wedstrijd met zijn allen een ijsje. Sommige teams worden echt vrienden voor het leven.

 

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent gemotiveerd en enthousiast.
 • Je zit na de zomervakantie in groep 5 of hoger. (Groep 4 in overleg met Maaike).
 • Je hebt afgelopen seizoen een volledig seizoen bij ons op dansles gezeten.
 • Je doet mee aan alle wedstrijden en optredens, mits deze tijdig worden doorgegeven.
 • Je danst 2x in de week. Allebei de lessen zijn verplicht. Tuurlijk kun je weleens ziek zijn, dat overkomt iedereen! Ben je te vaak afwezig? Dan kan dit betekenen dat je bij een wedstrijd niet mee kan doen.
 • Wanneer je je inschrijft voor het demoteam, doe je dit voor het hele jaar. I.v.m. de voorbereidingen voor de wedstrijden is het erg vervelend als er tussendoor dansers stoppen.
 • We schaffen met zijn allen de kleding aan voor de wedstrijden. De kosten hiervan worden van tevoren besproken, voor een inschatting lees je hieronder verder.
 • Demoteam lessen zijn besloten, dat betekent dat vriendjes en vriendinnetjes niet mee mogen doen tijdens deze les. Zijn ze toevallig bij jou? Dan mogen ze wel kijken, mits dit niet voor afleiding zorgt.
 • De kleding moet na de wedstrijden gewassen worden. Hiervoor maken wij een wasrooster zodat iedereen dit een keertje voor zijn/haar rekening neemt.
 • Je bent gezellig, leuk en een echte dansgek!

 

En wat gaat dit allemaal kosten?

Helaas is meedoen aan een demoteam niet gratis. Hieronder zie je een opsomming van de gemiddelde kosten die je kunt verwachten.

 • Demoteamlessen: €100 voor 16 lessen + €162 voor de reguliere 16 lessen. Een heel jaar telt 32 lessen.
 • Wedstrijden: Deelnemers €10,00. Toeschouwers €7,50. (Deze bedragen kunnen mogelijk nog wijzigen)
 • Kleding: €75. Dit is een inschatting, de kleiding bestaat sowieso uit schoenen, broek en shirt met eventueel bijbehorende accessoires.

Wanneer zijn de lessen?

Wil jij ook graag bij een demoteam? En zat je dit afgelopen jaar nog niet?
Meld je dan nu aan! Je ontvangt dan zo snel mogelijk bericht bij welk demoteam jij komt!
Bij voldoende aanmeldingen kan het zijn dat er nieuwe teams worden gemaakt.

Demoteam
M.I. Switch
Dinsdag 16.45 – 17.45 uur
Illusion
Woensdag 15.45 – 16.45 uur
Revolved
Woensdag 16.45 – 17.45 uur
A-track
Vrijdag 19.00 – 20.00 uur
M.I. One
Dinsdag 17.45 – 18.45 uur

 

 

Let op! Instromen in een demoteam kan alleen in augustus/september.